Успеха в живота

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Успеха в живота

Успехът в живота се определя по различен начин от различни хора. Някои смятат, че успех означава да имаш много или страшно много пари, като мислят, че така ще купят всичко което искат. А пък за други успехът е да си обичан от всички и да имаш хора около себе си, които да бъдат винаги с теб в добри и лоши моменти. Каквато и да е вашата дефиниция за успех, аз мисля да предложа едни малки правила като цяло, с които мисля, че може да се постигне успех до голяма степен, макар и не пълна. Винаги има план тези за нещата, или поне се опитваме да ги разберем, и да бъдем по-доволни от себе си и живота ни.

Първото нещо, нека да го нарека неписано правило е да предприемем действия, да не се страхуваме прекалено много, възможно е да обмисляме, но не и да ни е страх напълно да предприемем действие за постигането на нашите цели. Човек трябва да бъде по-самоуверен и сигурен в себе си. Най-малкото опита от действие, няма да се отрази зле. А и на всички е ясен факта, че с действие се постигат резултата, а с бездействие нищо не се постига. Другото нещо, което също е важно е да бъдем позитивни. Ако не сме положително настроени и мислим отрицателно, тогава шансовете а успех, се лакатушат, и ние може дори и да се откажем от това, което сме намислили. Това е част от страха. Отказвайки се от постигането на нашите мечти и желание, то само ние губим.

Друго нещо, което за мен е много важно, да не се ръководим по тълпата, т.е. ако го правим, ние ще получаваме същите резултати, които получава тълпата. Ако престъпи извън кутията, извън рамките, тогава ще получим собствени уникални резултати. И именно те ще ни накарат да се чувстваме успели, тъй като са определени от на като нещо, което си струва постигане.

Идва въпроса и с мнението на родителите. Да, те са с повече опит, могат да ни помогнат за недопускане на някои грешки, но има и момент в който, те разсъждават по един начин, а нещата в момента в който вие действате е по-различен, т.е. си имат свои собствени становище и отделни страхове. Хубаво е да се вслушваме в думите им, да обмислим това, което казват, но и да пазим нашата позиция. Има случаи в които дори разубеждават да не правим това, което сме намислили и сме вложили нашите мисли и действия, а това може да бъде много погрешна стъпка и да се върнем и назад. Всичко зависи, от това да вземем полезното, това което ще ни послужи. На скептиците също не трябва да се обръща внимание, най- вече когато става дума за поемане на риск. Да не говорим, че може да поставят на изпитание пред вас самите, вашите мечите и желания. Могат да ви подействат върху вземането на важни решения, а дори и да ви откажат откажат от това, което сте решили да предприемете. Скептиците могат да имат различни съображение, най-често срещаните са, ревност, отрицателно мислене, нещастие, и не вярват в нищо и никого. Тяхното мнение е отражение на техните вярвания и възгледи.

Извода от всичко написано е, да слушаме, но сами да взимаме решенията, да бъдем внимателни, но и действащи. Всеки не си отговорност сам за себе си, и за собствените си решения. Креативноста иновативното мислене, може да помогнат, стига да имаме желание да достигнем мечтите си. Всичко зависи от нас самите. Всеки чертае собствената си пътека на живота.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020