Плажове в Неа Перамос със син флаг

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Неа Перамос има красив пясъчен плаж с дължина 3 км и крайбрежна алея, която е разположена почти по цялата му дължина. На някои места плажът е по-тесен, а на други – по-широк и по-добре организиран, с барове, с шезлонги и с чадъри (в повечето случаи могат да се използват с поръчана напитка или срещу символична първоначална такса). Разбира се, има и места, където можете да поставите и собствени кърпа и чадър. Мястото отскоро е широко известно и на нашите туристи от България. Посещава се предимно от гърци, българи, сърби и румънци.

Неа Перамос е една от по-малките туристически дестинации, така че рядко можете да го видите претъпкан (освен в пиковия месец през Август), но това не омаловажава красотата му. Има много удобства, които допълват престоя на това място, като ресторанти, таверни и кафенета край морето, детски кътове, аптеки, магазини и много други.

Едно от предимствата на това място е фактът, че популярният пясъчен плаж Амолофои се намира на разстояние 1 км. Този плаж е удостоен със Син флаг на Европейския съюз за чистотата на морето и плажа. На 5 км от централната част на Неа Перамос се намира и плажът Riva Beach Project, както и редица по-малки заливчета, като например плажът Vrasidas, който е запазил своя девствен вид. Пътят до тези плажове до Неа Перамос е второстепенен, но добре поддържан, докато до плажовете Амолофи и Рива се стига по асфалтиран път.

Ammolofоi Beach плаж

Плажът Амолофои (произнася се: I’m all ofee) е най-популярният и най-красивият плаж в Северна Гърция.

Намира се на около 1 км от Неа Перамос, близо до Кавала (на гръцки Амолофои означава пясъчни дюни).

Тънкият пясък в комбинация с кристално чистите и плитки води на морето създават вълшебен екзотичен пейзаж. Ето защо хиляди хора посещават плажа всяка година – плаж, който от 2006 г. е удостоен с европейския син флаг за чистите си води и невероятната си природа.

На плажа ще намерите много плажни барове, които предлагат безплатни шезлонги, чадъри и разбира се собствен паркинг. Можете да се насладите на своето алкохолно или безалкохолно питие, кафе или закуска, наблюдавайки безкрайната синева на Егейския архипелаг. Когато метеорологичните условия позволяват, можете да видите остров Тасос и планината Атон в Халкидики.

За тези от вас, които обичат по-малко претъпканите плажове в Неа Перамос и повече свободни места за плажуване, има много недокоснати плажове, особено около първия и втория Амолофои.

Плажът е безпроблемно разделен от скали на три основни плажа, обикновено наричани първи Аммолофой, втори Аммолофой и трети Аммолофой (от изток на запад). Между Аммолофой и Неа Перамос полуостровът Врасида се простира с много малки плажове и заливчета за плуване и изследване на морското дъно.

Riva Beach Project

Пригответе се да задържите дъха си, защото Riva Beach Project ще ви накара да ахнете, когато го видите. Рива е от групата плажове в Неа Перамос, който без преувеличение е най-луксозният плаж, който някога ще посетите. Плажната ивица там е чиста и перфектно поддържана. На разположение са много водни / плажни спортове, както и тенис корт.

За хората, които не обичат солена вода, но искат да докоснат пясъка с крака си, в близост има осигурен плувен басейн на разположение.

Ще имате много места за паркиране на безплатния VIP парцел на Riva Beach Project с допълнително изградени за целта навеси за допълнителна сянка.

В Riva Beach Cafe ще намерите богата гама от топли и студени напитки, предястия и салати, както и основни ястия.

Чадърите са на значително разстояние един от друг и има достатъчно място за гостите да се насладят на този невероятен и изискан плаж в близост до Неа Перамос.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020