On и off-page SEO оптимизация за онлайн магазини

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

SEO оптимизацията е сложна задача. Може да е трудно онлайн магазинът ви да бъде забелязан и класиран от Google при толкова голяма конкуренция. Под „on-page“ се разбират фактори, изрично свързани с една страница на уебсайта, като текстово съдържание, ключови думи, изображения и връзки.

Off-Page (извън страницата) се отнася до фактори извън една конкретна уебстраница или сайт, които влияят на класирането в търсачки като Google – неща като връзки от други сайтове, споменавания в социалните медии и авторитет на домейна.

Един от начините за подобряване на SEO оптимизацията е оптимизацията на страницата, която включва писане на добро съдържание, което хората ще искат да четат, и споделяне с други уебсайтове или канали в социалните медии.

Оптимизацията извън страницата включва получаването на връзки от други сайтове, които препращат към вашия – колкото по-висок рейтинг има мястото, от което се свързвате, толкова по-добре! Това може да се провери в платформата за търсене на Google за страниците на собствения ви уебсайт.

Какво е SEO за онлайн магазини?

SEO оптимизацията за онлайн магазини е процес на повишаване на рейтинга на даден уебсайт на страницата с резултати от търсенето чрез оптимизиране на уеб страниците в онлайн магазина. Това включва прилагане на техники за on-page и off-page SEO за повишаване на видимостта на уебсайта, което означава повече трафик към вашия онлайн магазин.

Тъй като в света има близо 5 милиона уебсайта за електронна търговия, става все по-трудно да бъдете забелязани сред тълпата от конкуренти.

On-page SEO за сайтове за електронна търговия включва оптимизиране на уебстраниците за по-високо класиране в търсачките чрез спазване на определени най-добри практики за on-page SEO. Краулерите на търсачките са създадени, за да откриват, разбират и индексират уебсайтове бързо, а това става по-ефективно чрез следване на конкретни правила/насоки за всеки от уебсайтовете.

Качествено Оn-page SEO

On-page SEO за електронна търговия означава да оптимизирате уебстраницата си, за да се класира по-високо. Това включва всичко – от заглавието на страницата, метаописанието, заглавните тагове, alt таговете, оптимизацията на изображенията до структурата на вътрешните връзки.

Не забравяйте, че по-важната роля на Google е да предоставя релевантни резултати на потребителите. Те искат потребителите им да имат добро потребителско изживяване, като им предоставят най-добрите резултати от търсенето, които могат. Това означава, че вашата уебстраница трябва да бъде оптимизирана както за потребителите, така и за Google.

Google трябва да може да прочете и индексира страницата ви бързо и да може да я класира на възможно най-високо място при съответните търсения.

След това, когато усилията им за SEO оптимизация не дават резултат, клиентите казват, че „SEO оптимизацията не работи.“ Истината е, че SEO оптимизацията изисква време, усилия и търпение, за да работи.

On-Page SEO е, когато оптимизирате уебстраницата си, за да се класира по-високо в Google. Четири основни фактора влияят върху това как Google класира дадена уебстраница: вашето съдържание, домейн (уебсайтът) и два други елемента, известни като „метаданни“ и „взаимодействие с потребителя“.

Качествено Оff-page SEO

Целта на SEO оптимизацията извън страницата е да генерира повече трафик към вашия сайт. Основната цел е да се постигне по-добро класиране по органичен път или да се подобри настоящото.

Класирането на всеки уебсайт до голяма степен зависи от посетителите, препратени от други уебсайтове, каналите на социалните медии и търсачките. Това включва и сайтовете за електронна търговия.

Google поставя голям акцент върху обратните връзки за уебсайтовете за електронна търговия; те са от жизненоважно значение за получаване на добро класиране.

Ако уебсайтът ви е малък, най-добрият начин да изградите броя на качествените обратни връзки е като създавате висококачествено съдържание и препращате към сайта си. Не е необходимо да молите други хора да поставят обратни връзки по този начин.

Броят на входящите връзки е важен сигнал за класиране; уверете се, че имате добра структура и избягвайте голям брой изходящи връзки и връзки без, следване или пренасочвания.

Не можете да контролирате класирането на сайта си в резултатите от търсенето в Google, единственото, което можете да направите, е да се опитате да му повлияете, а един от начините за това е чрез off-page SEO. Качествените изходящи връзки предават стойност, но не всички връзки са еднакви, така че трябва да се внимава  колко нискокачествени връзки можете да си позволите.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020