Как да започнем свой бизнес в условия на криза

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Как да започнем свой бизнес в условия на криза

Ако отдавна мечтаете да започнете свой собствен бизнес, но финансовата криза ви плаши и изчаквате тя да отмине, трябва да знаете че:

За да започнеш собствен бизнес се изисква смелост, а кризата не плаши смелите;

Едни от най-успешните компании в световен мащаб са стартирали в условия на криза. Такива са Procter & Gamble, McDonald’s, General Electric, Johnson & Johnsonя, а дори самия Microsoft;

Кризата може да се яви като своеобразен тест за вашите предприемачески способности – ако успеете да започнете добре по време на стегнация, ВИ чакат големи успехи след преминаването й.

С две думи: ”Който го е страх от мечки, не ходи в гората”. А в гората мечки има – кога повече, кога по-малко. Въпросът е да ти стиска да се бориш с тях.

И ако с горните редове сме успели да запалим огънчето на предприемаческия Ви дух, не е лошо да се съобразите с някои основни финансови препоръки при започване на бизнес по време на криза:

Изберете внимателно пазарната ниша, в която ще започнете и развивате вашия бизнес.

За да направите регистрация на фирма вече не се изисква голям капитал, но Вие трябва да имате осигурено препитание поне за 6 месеца, за да може спокойно да работите. Имате определено нужда от подкрепата на близки хора.

Тегленето на кредити не е препоръчително, а прецизирането на всеки разход е задължително.

Подгответе се за почти денонощна работа, която в началото няма да дава плодове.

Не се отказвайте и бъдете упорити и последователни в действията си.

Не се изхвърляйте на луксозен офис, скъпа реклама и излишни екстри, които обещават добър имидж, но в условия на криза не действат. Единствената реклама, която има смисъл в този момент е реклама в Facebook и реклама в Google, като първото само докато трае оптимизацията на сайта Ви.

Като цяло задължителните разходи, които имат смисъл са:

Регистрация на фирма и то във формат ЕООД

Поръчка на Уеб сайт, с който ще осигурите присъствието си в Интернет. Поверете го на фирма, която освен,че ще го изработи, ще го оптимизира добре. Интернет присъствието е задължително.

Маркетинг и реклама в Facebook – с минимум средства милион потребители и Ваши потенциални клиенти ще разберат за услугата или продукта, който предлагате.

Когато бизнесът потръгне, потърсете и добър счетоводител или счетоводна кантора, за да поеме счетоводството, което е доста важна част от бизнеса.

Ако сте упорити и вярвате силно в това, което сте започнали и в успеха му, той ще дойде.  Ако сте разумни и последователи в действията си, би могло да извлечете и много ползи от така плашещата Ви до вчера икономическа криза.

Източник: Obiavite.eu

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020