Как да станете рекламен фотограф?

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

За успешна рекламна фотография фотографът трябва не само да е собственик на оборудването на камерата и да може да натиска определени бутони върху него. Той трябва да е малко маркетинг, малко PR, много психолог и в много голяма степен – творец. При рекламна фотосесия от фотографа се изисква не самои зразяване, а способност да вижда кадъра през очите на бъдещия зрител на рекламен плакат или флаш банер и да разбере какъв ефект ще окаже фотографията върху него. За да направите това, трябва да почувствате целевата аудитория, за да можете да я определите. И да бъде в състояние да разбере очакванията на клиентите.

Само че следването на вкусовете на обществеността в повечето случаи не е достатъчно. В някои поръчки на маркетингови портрети се очаква фотографът да може да направи „експлозивна“ снимка, която да привлече вниманието на публиката максимално. И има много нюанси в постигането на това умение.

Всичко това и още повече можете да научите сами, използвайки информацията, публикувана на уебсайтовете на професионалните фотографи.

С други думи, за да станете добър рекламен фотограф, е добре да имате опит, да анализирате конкурентите, да видите как действат хората от този бранш.

Често, фотографите споделят опит, преживявания и мнения в собствени блогове или сайтове. Следете ги! Същото важи и за социалните им канали.

Опит, креативност, следване на тенденциите, добро оборудване. Това са малкото неща, от които се нуждаете за да станете добър рекламен фотограф.
Останалото е лесна работа.

Кога би ви потрябвал фотограф за рекламна сесия?

Когато искате да заснемете реклама на продуктите, например на онлайн магазинът си за очила, за аксесоари, за сувенири. Това е само пример, естествено.

Резервирай ден и час за заснемане:

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020