Скритата сол

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Солта е без калории, напълно натурална, и имате нужда от около 180-500 мг на ден, за  да може вашите нерви и мускули  да функционират правилно. Но твърде много натрий увеличава риска от развитие на сериозни проблеми като остеопороза, камъни в бъбреците или стомашна язва. Излишната сол е главната причина за високо кръвно налягане, което засяга един на всеки трима възрастни в САЩ.

Значи изхвърляте солницата и всичко ще е наред,нали?Далеч не. Това е малко по-сложно. Често, сол се добавя по време на производствения процес да помогне на отлежаването на сирене, обработка на месо и др. Всъщност, може да бъдете изненадани от храните, които са най-солени.

Ето ги най-големите  нарушители.

Смесени кафета

Сложните кафета, които се правят в заведенията съдържат големи количества, сол. Придържайте се към чистото кафе.

Доматен сос, кетчуп

Некога били сте много жадни след хапване на голямо, сочно парче пица? Може да  обвините за това сиренето, което определено е с високо съдържание на сол, но това което ви довършва е комбинацията с доматен сос.  В една четвърта чаша консервиран доматен сос има 410 мг сол.

Обикновени гевреци

Хората обикновено  избягват гевреците поради високото им съдържание на въглехидрати, а не заради 500 мг сол, които съдържат. Имайте предвид, че е 500 мг сол за обикновен кравайче. Хлябове, като цяло са доста солени, но ако сте жаден въглехидрати, си намерете английски кифла, която има само 180 мг сол.

Корнфлейкс

Много от корфлейксовете минават през обработка за премахване на излишната захар, като в процеса се прилепва много сол. Една чаша корнфлекс съдържа 230 мг сол.  Това са повечето корнфлейкс, но ако си потърсите може да намерите и такива със съдържание на сол клонящо към нула

Консервирани зеленчуци

Ние всички знаем, че най-добрата диета е тази,  която включва много зеленчуци, но яденето на пресни зеленчуци, понякога не е опция. Обикновено половин чаша  консервиран фасул съдържа 400 мг сол. Могат да се намерят и консервирана зеленчуци с много ниско съдържание на сол.

За да помогнете да организма си да се справи по-лесно с излишната сол на разположение е минерала клиноптилолит. Той може да абсорбира едни от най-големите отрови, включително радиоактивни материали, серен диоксид и др. Също така е ефикасен при високо кръвно, при рак, кожни и сърдечно-съдови заболявания. Най-качествения клиноптилолит се намира в България.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020