Списък с важните покупки за новородено

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Периодът на бременността е изпълнен с много вълнения и щастливи емоции за всяко семейство. Докато чакате вашата рожба да се появи на бял свят,  вие като родители имате отговорната задача да подготвите всичко необходимо, от което вашето дете ще се нуждае, за да се чувства комфортно у дома и да расте здраво и щастливо.

В случай, че ставате родители за пръв път, вероятно в главата ви има много въпросителни. С всичката информация и съвети, които ще получите от роднини, близки и приятели, минали по този път, ще ви бъде трудно да отсеете най-важното. Затова в тази статия сме подбрали един кратък списък с основните покупки за новородено, в които си струва да инвестирате и които със сигурност ще ви бъдат от полза в отглеждането на вашето бебе. Вижте кои са те:

Детска кошара

Детската кошара е една от важните необходимости, тъй като трябва да помислите къде ще спи вашето бебе. В първите месеци на неговото развитие, препоръчително е то спи в спалнята на родителите, където ще може да го наблюдавате постоянно, както и бързо да реагирате по време на нощните събуждания.

Помислете какви да бъдат размерите на леглото. Това зависи както от наличното свободно пространство в дома ви, така и от това до колко годишна възраст планирате детето да използва това легло.

Матрак за детската кошара

Не всички кошарки вървят в комплект с подходящ матрак, затова и родителите трябва да се погрижат да открият матрак, който да отговаря на нуждите на новороденото. Трябва да имате предвид, че в тази възраст бебетата прекарват огромна част от времето в спане и лежане, така че удобният матрак е повече от задължителен. Важно е размерите на матрака да създават идеално с тези на леглото, за да не появят празни пространства по краищата, в които детето може да се нарани.

Вана за къпане

За времето за къпане ще ви трябва и бебешка вана. За малките бебета можете да вземете вани с гъбена вложка или такива с наклон с подложка от пяна вътре. Ще ви трябват и няколко хавлиени кърпи за баня и кърпички, бебешки сапун и/или шампоан без сълзи, четка и гребен, както и ножици за нокти с кръгли върхове. Така ще имате всички необходими неща за къпането на детето.

Дрехи

Разбира се, няма как да не включим и дрешките в задължителните придобивки за новородено. Съветваме ви да вземете само най-необходимото – няколко бодита, чорапки, шапки, панталончета, пижамки и т.н. Недейте да прекалявате с количеството на купените дрехи. Първо, защото вероятно много близки и роднини ще ви подарят детски дрехи и второ, защото в тази възраст децата буквално растат със всеки изминал ден. Ще забележите че много бързо дрешките ще започнат да им умаляват, така че няма смисъл да пълните гардероба с дрехи.

Столче за кола

Още една необходимост за всички родители, това са бебешките столчета за кола. След като бебето започне да излиза навън, столчетата са повече от задължителен аксесоар за вашия автомобил. Те ви осигуряват висока степен на безопасност, за да може спокойно да карате детето на прегледи при педиатъра, да ходите на семейни ваканции и във всякакви други случаи, когато има нужда да пътувате. Открийте голямо разнообразие от детски столчета за кола, както и всички останали важни принадлежности от този списък в бебешки магазин Ebaby.bg.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020