Менталната аритметика и децата

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Менталната аритметика допринася за по-пълно разкриване на интелектуалния и творчески потенциал на детето. Как точно се случва това? Сега, в тази статия, ще се опитаме да Ви обясним.

Известно е, че изучаването на новото стимулира мозъка. Колкото повече тренираме мозъка си, толкова по-активни са невронните връзки между лявото и дясното полукълбо. И тогава това, което изглеждаше по-рано трудно и невъзможно, става просто и достъпно. Според научни изследвания най-интензивното развитие на мозъка се случва при деца на 4-12 години. Уменията, придобити в тази възраст, бързо и лесно се придобиват и поддържат в продължение на много години. Ето защо те могат да окажат значително влияние върху успешното бъдеще на детето. Доказателствата на международните изследвания предполагат ползите от умствената аритметика. Психичната аритметика допринася за: развитието на съвместна работа на дясното и лявото полукълбо на мозъка; най-пълно разкриване на интелектуалния и творчески потенциал; развитие на самочувствие; подобряване на вниманието и концентрацията; развиване на способността за изучаване на чужди езици.

Abacus - mental arithmetic

Плюсове и минуси на обучението по ментална аритметика

Има различни техники за развитие на детето. Едно от тях е ментална аритметика. Има много източници, от които можете да научите подробно какво е психична аритметика, защо е необходима и какви цели можете да постигнете. Специалистите наричат ​​основните резултати развитието на интелектуалните способности, творческата жилка, прогнозират огромния потенциал на децата, завършили курс на обучение. Както всяка програма, менталната аритметика има плюсове и минуси.

Методиката се нарича нова,само защото у нас като допълнение към традиционното образование тя започна да се предлага не толкова отдавна. Световният й опит се оценява на хилядолетия. Както всяка новаторска преподавателска практика, тя има своите поддръжници – фенове, както и такива, които са против нея.. Ето защо, преди да започнете да тренирате, Вие или Вашите деца, е необходимо да се запознаете по-добре, да научите плюсовете и минусите на умствената аритметика за децата Ви.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020