Топ 5 курорта за почивка в Испания

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Испания е страна с богата история и самобитна култура. Където и да отидете в Испания, ви очаква незабравима почивка и много ярки впечатления. Страната предлага изобилието от над 600 зашеметяващи крайбрежни места, украсяващи испанските брегове. Но не се притеснявайте, защото да се ориентирате в това морско великолепие е по-лесно, отколкото изглежда. Нека се отправим на пътешествие из основните крайбрежни убежища в петте морски региона на Испания.

Канарски острови

Канарските острови винаги са били синоним на почивки в Испания. Дори за испанците, които са родом от Испания, Канарските острови излъчват екзотично очарование. Разположени сред прегръдките на Атлантическия океан, тези седем вулканични скъпоценни камъка украсяват северозападното африканско крайбрежие. Тенерифе, Гран Канария, Лансароте, Палма и Фуертевентура заслужават специално внимание. Благословен със сух, мек климат и вечен плажен сезон, Канарският архипелаг е нещо повече от курортно убежище, той е съкровищница от природни чудеса.

Тенерифе

Облечен във вечно пролетно великолепие, Тенерифе, най-големият скъпоценен камък на архипелага, може да се похвали с температури, които никога не падат под 21 градуса по Целзий. Разгледайте Тейде, активен вулкан и обект на световното наследство на ЮНЕСКО, заедно с прилежащия му национален парк. Обсерваторията Тейде се нарежда сред най-добрите места за наблюдение на звездите в света, предлагайки хипнотизиращи нощни гледки на фона на небесното платно.

Гран Канария

Празнувайки карнавалното наследство, което продължава повече от пет века, Гран Канария е олицетворение на веселието и празника. През февруари улиците на острова пулсират от оживени шествия, музика и пищни костюми, приканвайки празнуващите да се включат в карнавалната феерия в Лас Палмас де Гран Канария. С мекия си климат Гран Канария се превръща в идилично зимно убежище, което успокоява душата сред прегръдката на природата.

Палма де Майорка

Очарованието на Майорка се крие в изобилието от девствени плажове и уединени заливчета, украсени с мек пясък и кристални води. Търсачите на приключения се насочват към Cala Varques, където подземните пещери приканват към изследване. Спокойствието ви очаква в Кала Дея, сгушена сред скалисти скали и зелени гори, а Кала Форментор привлича туристите с живописни пътеки сред девствени пейзажи. В календара на острова се провеждат ежегодни международни състезания по ветроходство, гмуркане, водни ски, спортен риболов и сърф, които са подходящи за ентусиасти от всички възрасти. От наемането на екипировка до адреналиновите бягства, Майорка е олицетворение на типичната дестинация за активна почивка.

Коста дел Сол

Заобиколен от лазурната прегръдка на Атлантическия океан, Коста дел Сол е рай за сърфистите, благословен със забележително чист климат. Плажният сезон тук продължава от април до октомври, което го превръща в най-предпочитаното място за бягство на море в континентална Испания. Малага, културното ядро на региона, привлича с историческите си чудеса – от крепостта Алкасаба до музея на Пикасо, който отдава почит на живота и наследството на легендарния художник в родното му място.

Поддръжка на Wordpress сайтове - абонамент и еднократно съдействие

Add Comment

Super PR com 2020